ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΈΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΉ ΣΥΝΤΑΓΉ
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
400 γρμ βούτυρο οπωσδήποτε γάλακτος,
έναν κρόκο αυγού,
ένα κ.γ. σόδα (μπορείτε να αντικαταστήσετε την σόδα με δύο κ.γ. μπαίκιν),
ενα σφηνάκι ανθόνερο,
ζάχαρη άχνη ένα μικρό φλυτζανάκι του καφέ από τα παλιά,
(Αν βάλετε πολύ ζάχαρη απλώνουν),
100 γρμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα,
καβουρντισμένα ελαφρώς και χοντροσπασμένα,
ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ.
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο, την σόδα λιωμένη στο κονιάκ, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά, ώσπου να γίνει μια ζύμη μάλλον σκληρή αλλά να πλάθεται στο χέρι.
Ίσως μείνουν δύο χούφτες αλεύρι.
Φτιάχνουμε στρογγυλους κουραμπιέδες, εγώ μικρούς και βάζω μια βούλα στην μέση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ λαδωνουμε τα ταψιά διότι θα καούν από κάτω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο πάνω κάτω (παλαιά κουζίνα), μισή ώρα συν-πλην.
Μετά έχω ένα μικρό ταψάκι με ζάχαρη άχνη αρκετή, τους ψεκαζω ζεστούς με ανθόνερο και τους ρίχνω στην άχνη και τους κουκουλώνω να κολλήσει η άχνη παντού.
Μετά τους στήνω στις πιατελες, κοσκινίζω και άλλη άχνη από πάνω να είναι όμορφοι.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους 



View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/desserts-fest/kourampiedes#sigProId4fbbcfb24a
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/desserts-fest/kourampiedes#sigProId4fbbcfb24a