ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ή ΝΤΟΝΑΤΣ

Είναι φανταστικά... Εννοείται ότι στη γέμιση βάζετε ό,τι θέλετε
3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 χαρτάκια ξηρή μαγιά,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο,
1 κ.σ. ζάχαρη,
μισό κ.γ αλάτι,
1 αυγό,
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό (όχι ζεστό),
μισό ποτήρι νερό χλιαρό.
 
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι μάλλον μαλακό, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε κάπου ζεστά 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί.
Μετά το ζυμώνουμε να ξεφουσκωσει και με τον πλάστη κάνουμε ένα φύλλο πάχους 1 cm, κόβουμε με ποτήρι ή κουππάτ, και στην μέση με ένα καπάκι κόβουμε (βλέπε φωτογραφίες).
Τα βάζουμε σε δίσκους.
Επίσης φτιάξτε στρογγυλά με πιο λεπτό φύλλο, μισό πόντο, χωρίς να τα κόψτε στην μέση, και βάλτε μαρμελάδα ή σοκολάτα.
Βάλτε πάνω τους ένα δεύτερο στρογγυλό και με ένα πιο μικρό ποτήρι το κόβουμε και με τα χέρια μας τα κλείνουμε λίγο ακόμα.
Τα σκεπάζουμε να φουσκώσουν 1 ώρα.
Μετά τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι 2-3 λεπτά να πάρουν ένα χρυσοξανθο χρώμα,
Εγώ χρησιμοποιώ μόνο ελαιόλαδο εσείς βάλτε ό,τι θέλετε. Είναι αλήθεια ότι με τα σπορέλαια βγαίνει λίγο πιο ουδέτερο σε γεύση.
Μετά κατευθείαν το βγάζουμε και το αφήνουμε να πάρει τα λάδια του σε μία πιατέλα στρωμμένη με χαρτιά κουζίνας.
Μετά το βουτάμε σε ζάχαρη με κανέλλα. Γίνεται φανταστικό!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ