ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Μία πολύ καλή και έξυπνη λύση για να αξιοποιήσετε τα τσουρέκια που σας περίσεψαν από το Πάσχα.

Υλικά:

τσουρέκι που είχα στην κατάψυξη από το Πάσχα,

γάλα φρέσκο 800γρ. περίπου,

λικέρ,

κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί),

1  κουτάκι φυτική κρέμα Γιώτης,

λίγη ζάχαρη άχνη (μισό φλυτζανακι του καφέ),

αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα. 

Κόβουμε το τσουρέκι λεπτές φέτες το πολύ ένα πόντο, το μουσκεύουμε σε φρέσκο γάλα που έχουμε ρίξει λικέρ της αρεσκείας μας, εγώ κουμ-κουάτ και το στρώνουμε στο πυρέξ να είναι παντού. Χτυπάμε μια κρέμα Γιωτης ζαχαροπλαστικής (έβαλα μία που γράφει κρέμα τσιζ κέικ) με 600 γραμμάρια γάλα φρέσκο και την στρώνουμε πάνω στο τσουρέκι (έφτιαξα δύο πυρέξ ένα κλασικό μέγεθος και ένα στρογγυλό μικρό). Μετά χτύπησα την φυτική κρέμα με ελάχιστο γάλα (ένα σφηνάκι) και μισό φλυτζανακι του καφέ ζάχαρη άχνη. Την έστρωσα από πάνω. Μετά έριξα το φιλέ αμυγδάλου που το είχα καβουρδίσει σε αντικολητικό τηγανάκι(χωρίς λάδι, σκέτο). Είναι πολύ ωραίο γλυκό!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ