ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΦΙΟΓΚΆΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΆΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα,
μαρμελάδα της αρεσκείας μας,
2 κ.σ. ζάχαρη +1 κ.γ. κανέλλα + μισό κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο,
ελάχιστο λάδι με νερό,
άχνη ζάχαρη.
 
Απλώνουμε την σφολιάτα σε αλευρωμένο πάγκο.
Με τον πλάστη την ανοίγουμε λίγο.
Χωρίζουμε στην μέση.
Στο ένα κομμάτι απλώνουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας ένα πολύ λεπτό στρώμα.
Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.
Κόβουμε τετράγωνα και με το πινέλο τα περνάμε με μίγμα 1 κ.γ.λαδι και 1 σφηνάκι νερό.
Ρίχνουμε το μίγμα ζάχαρη, κανέλλα γαρύφαλλο.
Κάθε ένα το πιέζουμε στην μέση να γίνει φιογκάκι.
Βάζουμε σε ταψί σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο. Ρίχνουμε ζάχαρη από πάνω.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ