ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!!FROZEN YOGURT!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!

Το παγωμένο γιαούρτι είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό το καλοκαίρι. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιείται σα βάση στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι έξτρα θέλουμε είτε σε φρούτο είτε σε άλλο υλικό (ξηροί καρποί, κόντιτα, σοκολάτα, μαρμελάδα, σιρόπι κ.ο.κ.).

Υλικά:

μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη ή 4 σταγόνες στέβια, ή καθόλου ζάχαρη, 

2 μικρές κρέμες γάλακτος 35% (400 γραμμάρια).

Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος παγωμένες με την άχνη μέχρι να γίνουν πολύ καλή κρέμα σαντιγί. Μετά ριχνουμε το γιαούρτι στην σαντιγί και με το απλό σύρμα ανακατεύουμε σιγά σιγά (όχι με μίξερ). Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για δύο ώρες και είναι έτοιμο. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι σαν το παγωτό. Πρέπει να φαγωθεί μετά από δύο ώρες στην κατάψυξη γιατί μετά σφίγγει πολύ και θέλει ξεπάγωμα. Γι’ αυτό καλύτερα να φτιάξτε μόνο όσο θέλετε, μπορείτε και την μισή δόση (θα σας βγουν δύο μπωλ μικρά).

Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα ή καρύδια ή γλυκό του κουταλιού, ή μαρμελάδα. Εγώ στο ένα έβαλα το υπέροχο γλυκό κεράσι που έχω φτιάξει, στο άλλο δαμάσκηνο γλυκό φανταστικό που έχω φτιάξει επίσης και το άλλο σκέτο!!!!

Φτιάξτε το έτσι ακριβώς δεν θα το πιστεύετε!!!!! 

Για να μειώσετε τις θερμίδες μπορείτε να χρησιμοποιείσετε κρέμα γάλακτος ελαφριά και στέβια αντί για ζάχαρη! Επίσης όσον αφορά στο γιαούρτι θα σας πρότεινα να προτιμάτε γιαούρτια από μικρούς παραγωγούς μιας και είναι πιο γευστικά και βοηθάτε έτσι την εγχώρια παραγωγή. Και μην ξεχνάτε: το άλφα και το ωμέγα σε μία συνταγή είναι η πρώτης ποιότητος υλικά. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια προωθείται πολύ η αγροτική παραγωγή μικρών μονάδων και μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε πολύ καλής ποιότητος γιαούρτι σε βιολογικά καταστήματα πολύ κοντά στη γειτονιά σας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καθημερινές συνταγές θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook Τέμενη-Αγαπημένη

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ