ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
ΜΠΟΥΓΆΤΣΑ ΜΕ ΦΎΛΛΟ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ
Υλικά:
1 λίτρο γάλα οπωσδήποτε φρέσκο,
180 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και χοντρό ανακατεμένο (μισό μισό),
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,
κανέλλα,
1 χαρτάκι βανίλια,
2 αυγά,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 φύλλο σφολιάτας.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, τη βανίλια, μια μύτη του κουταλιού κανέλλα και το βούτυρο.
Μόλις ζεσταθεί (όχι να κάψει), ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Έχουμε λαδωσει ένα ταψί και με τον πλάστη ανοίγουμε λίγο το φύλλο.
Το βάζουμε στο ταψί να προεξέχει λίγο.
Αδειάζουμε το υλικό μας και ότι περισσεύει απο την σφολιάτα το γυρίζουμε πάνω στην κρέμα.
Στην μέση θα μείνει γυμνή.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή πιο λίγο.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Είναι τέλεια!!!!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/desserts-misc/mpougatsa#sigProId467ca94121
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/desserts-misc/mpougatsa#sigProId467ca94121