ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΜΠΟΥΓΆΤΣΑ ΜΕ ΚΡΈΜΑ!!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΉ, ΑΠΊΘΑΝΗ!!!ΕΎΚΟΛΗ!!!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
μισό κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά,
300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος,
ξύσμα από μισό πράσινο λεμόνι,
70 γρμ σιμιγδάλι ψιλό,
70 γρμ κορν φλάουερ,
100 γρμ ζάχαρη,
ελάχιστο αλάτι,
2 αυγά,
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πάσπαλισμα.
 
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε την ζάχαρη, μια μεγάλη κ.σ. βούτυρο και το ξύσμα ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ριχνουμε σιγα σιγά το σιμιγδάλι το οποίο έχουμε ανακατέψει πολύ καλά με το κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα και ξαναβαζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει.
Όταν δούμε ότι κάνει τρυπούλες είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε πάλι από την φωτιά και ριχνουμε τα δύο αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη ανακατεύουμε που και που μην πιάσει κρούστα.
Έχουμε λιώσει το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 νούμερο, και στρώνουμε ένα φύλλο κάτω, το βουτυρώνουμε με το πινέλο, δεύτερο φύλλο το ίδιο (φωτογραφία). Τώρα παίρνουμε ένα ένα φυλλο και το στρώνουμε από την μέση και προς τα έξω, δηλαδή να είναι έξω από το ταψί το μισό, το κάνουμε αυτό γύρω γύρω, όλα τα φύλλα και βουτυρωμένα. Έχουμε κρατήσει 1 φύλλο (φωτογραφία). Αυτό το κάνουμε διότι όταν μπει η κρέμα να είναι σαν φάκελος για να μην χυθεί έξω.
Τώρα ριχνουμε την κρέμα ή οποία θα είναι χλιαρή, την στρώνουμε με την μαρίζ. Και γυρνάμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας προς τα μέσα. Όταν τα γυρίσουμε όλα βάζουμε αυτό που κρατήσαμε από πάνω και βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Με το μαχαίρι κάνουμε 4-5 τρύπες 1 εκ. μόνο στα πάνω φύλλα όχι μέχρι κάτω, γιατί αλλιώς θα φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα βάλτε αλουμινόχαρτο από πάνω για να μην ψηθεί άλλο. Σβήνουμε το φούρνο στην μισή ώρα και αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο με σβηστό.
Βγάζουμε και σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. Καλό είναι να φαγωθεί αυθημερόν.
Είναι φανταστικό γλύκισμα. Το έφτιαχνε η μητέρα μας αλλά με λάδι (εεν είχε βούτυρο), γάλα από τις κατσίκες και φύλλο δικό της, το τρώγαμε δηλαδή το εξαφανιζαμε μέσα από το ταψί αυτοστιγμή....

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ