ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΦΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΦΛΟΥΔΕΣ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΆΤΑ!!!!!
Υλικά:
φλούδες πορτοκαλιού από πέντε πορτοκάλια μέρλιν ή νοβελίνες,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
150 γραμμάρια νερό,
100 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι,
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού,
1 σφηνάκι κονιάκ,
1 κουβερτούρα,
1 κ.γ. λάδι.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε λωρίδες τις φλούδες.
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε αμέσως στο σουρωτήρι και βάζουμε καινούριο νερό και βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
Αδειάζουμε πάλι το νερό, βάζουμε κρύο και τα αφήνουμε μέσα όλη νύχτα.
Αλλάζουμε το κρύο νερό δύο φορές.
Μετά αδειάζουμε στο σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά 1 ώρα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και βράζουμε για ένα τέταρτο.
Μετά ριχνουμε τις λωρίδες πορτοκάλι μέσα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Προσέχουμε μην τελειώσει το σιρόπι, κουνάμε λίγο λίγο.
Ριχνουμε τις σταγόνες χυμό λεμονιού.
Λογικά πρέπει να μείνει ελάχιστο σιρόπι.
Μετά σουρώνουμε αλλά δεν πετάμε το σιρόπι, φυλάξτε το για κέικ.
Μόλις κρυώσει λίγο βάλτε τα σε ταψακια με αντικολητικο χαρτί (Φωτογραφίες).
Βάλτε τα για 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς.
Μετά βάλτε τα στην ζάχαρη (φωτο).
Αργότερα αν θέλετε λιώστε μια κουβερτούρα σε μπαιν μαρί μαζί με μια κουταλιά του γλυκού λάδι.
Βουτηξτε τα μισά στην σοκολάτα.
Μπορείτε να τα βουτήξτε και ολόκληρα.
Είναι όμορφα και νόστιμα, αρέσουν στα παιδιά, τα έφτιαχνα στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/desserts-misc/portokalofloudessokolata#sigProIdeb21952c1b
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/desserts-misc/portokalofloudessokolata#sigProIdeb21952c1b