ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

ΤΗΓΑΝΊΤΕΣ ΜΉΛΟΥ, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΈΣ!!!

Υλικά:
1 μεγάλο μήλο ή δύο,
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 αυγό,
λίγη κανέλλα τριμμένη,
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο,
2 γεμάτες κ.σ γιαούρτι,
2 κ.σ. ζάχαρη,
ελάχιστο αλάτι.
 
Για το σερβίρισμα προαιρετικά άχνη ζάχαρη ή μέλι.
Ελάχιστο λάδι για το τηγάνισμα.
 
Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το καθαρισμένο μήλο (ότι μήλο θέλουμε).
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αυγό και το χτυπάμε.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι, το γιαούρτι, το αλεύρι, την κανέλλα και το μήλο.
Ανακατεύουμε καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι, και με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τις πιέζουμε λίγο με το κουτάλι να μην είναι χοντρές αλλά λεπτές.
Μόλις πάρει χρώμα, γυρίζουμε και από την άλλη και μετά βάλτε τις σε χαρτί κουζίνας.
Μετά στο πιάτο τις σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή μέλι.
Η μητέρα μου έφτιαχνε παρόμοιες και έριχνε πάνω πετιμέζι.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ