ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΕΛΕΙΑ!! ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!
ΠΑΝΤΕΣΠAΝΙ μοναδικό!!!
200 γραμμάρια αλεύρι,
4 αυγά,
μισή κούπα ζάχαρη,
1 μπαίκιν,
1 κ.σ.κακαο.
 
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα αυγά ολόκληρα, μετά την ζάχαρη, και μετά το αλεύρι που θα έχει μέσα το κακάο και το μπαίκιν. Ψήνουμε σε ταψάκι 22-24 νούμερο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Μπορείτε να το χωρΊσετε σε τρία ταψΆκια με αντικολητικο χαρτί από κάτω. Εγώ φτιάχνω ένα και μόλις κρυώσει το κόβω με μεγάλο μαχαίρι σε τρία κομμάτια.
 
ΚΡΈΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ (παλαιά συνταγή):
5 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουερ,
3 κούπες γάλα,
μισή κούπα ζάχαρη,
2 αυγά,
2 κ.σ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου,
2 κ.σ. κακάο ή μια κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν Μαρί.
 
Βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά, μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και όταν αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά. Τότε ριχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Ξαναβάζουμε στην φωτιά ώσπου να πήξει. Τότε, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το κακάο ή την κουβερτούρα.
Αν θέλουμε την αφήνουμε άσπρη αλλά τότε πρέπει να ρίξουμε λίγο λικέρ και βανίλιες.
Χτυπάμε σε μπωλ μια κρέμα γάλακτος 35% με 1 σφηνάκι ζάχαρη άχνη και 1 κ.σ.κακάο.
 
Στήσιμο τούρτας:
Ένα παντεσπάνι, κρέμα πατισερί, 2ο παντεσπάνι, κρέμα πατισερί (εγώ εδώ έριξα τριμμένο καρύδι), τρίτο παντεσπάνι λίγη κρέμα πατισερί και από πάνω της την σαντιγί με το κακάο.
 
Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, με σοκολάτα λιωμένη, με τρούφα ή ότι θέλουμε, φρούτα κ.λ.π.
Δεν θα πιστεύετε ότι την φτιάξατε εσείς!! Αποθηκεύστε την, αξίζει πολλά!!!!!
 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ