ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΧΑΛΒΆΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΆΛΗ!!ΜΕ ΤΑΧΊΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΆΤΑ

Υλικά:
300 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη,
2 βανίλιες, 1 κ.σ. νερό,
500 γραμμάρια ταχίνι,
αμύγδαλα,
1 κουβερτούρα 125 γρμ.,
ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ γάντι σιλικόνης,
θερμόμετρο.
 
Αδειάζουμε την ταχίνι σε μεταλλική λεκάνη.
Καβουρντιζουμε τα αμύγδαλα χωρίς φλούδα ή με αυτή.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη και τις βανίλιες.
Ανάβουμε την φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια.
Βάζουμε ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ το θερμόμετρο και μόλις φτάσει 118 βαθμούς αποσύρουμε από την φωτιά.
Τότε ριχνουμε το σιρόπι τμηματικά στο ταχίνι.
Στην αρχή ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μετά φοράμε το γάντι σιλικόνης ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και λίγη τριμμένη κουβερτούρα 25 γρμ.
Ανακατεύουμε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Το βάζουμε στην φόρμα πατώντας καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
 
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί με 1 κ.γ. λάδι και περιχύνουμε τον χαλβά.
Μπορούμε να μην βάλουμε σοκολάτα μέσα η και έξω.
Μπορούμε επίσης να βάλουμε φιστίκια Αίγινας η αράπικα.
Μπορούμε να βάλουμε μια κ.σ. κακάο προς το τέλος.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ