ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

Εσπεριδοειδές με πολύ ιδιαίτερη γεύση που το κάνει ιδανικό για λικέρ

Υλικά:

Μισό κιλό κουμ κουατ,
300 γρμ  τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο,
400 γρμ ζάχαρη,
200 γρμ νερό. 

Πλένουμε καλά τα φρούτα μας, τα τρυπάμε αρκετές φορές με καλαμάκι ή μαχαίρι, τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο ρίχνουμε το τσίπουρο, κλείνουμε καλά και το ξεχνάμε ένα μήνα σε ένα ντουλάπι. 

Μετά βάζουμε στο κατσαρόλι την ζάχαρη με το νερό να βράσουν μόνο 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα φρούτα και το τσίπουρο, κλείνουμε πάλι και το αφήνουμε άλλες 15 ημέρες. Μετά σουρώνουμε με ψιλό ύφασμα ή φίλτρο καφέ. 

Είναι λικέρ χωνευτικό, δεν έχει έντονο χρώμα. Αν θέλουμε χρώμα λίγο κρόκο μέσα. Εγώ δεν βάζω τίποτα. 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ