ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
Εσπεριδοειδές με πολύ ιδιαίτερη γεύση που το κάνει ιδανικό για λικέρ
Υλικά:
Μισό κιλό κουμ κουατ,
300 γρμ τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο,
400 γρμ ζάχαρη,
200 γρμ νερό.
Πλένουμε καλά τα φρούτα μας, τα τρυπάμε αρκετές φορές με καλαμάκι ή μαχαίρι, τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο ρίχνουμε το τσίπουρο, κλείνουμε καλά και το ξεχνάμε ένα μήνα σε ένα ντουλάπι.
Μετά βάζουμε στο κατσαρόλι την ζάχαρη με το νερό να βράσουν μόνο 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα φρούτα και το τσίπουρο, κλείνουμε πάλι και το αφήνουμε άλλες 15 ημέρες. Μετά σουρώνουμε με ψιλό ύφασμα ή φίλτρο καφέ.
Είναι λικέρ χωνευτικό, δεν έχει έντονο χρώμα. Αν θέλουμε χρώμα λίγο κρόκο μέσα. Εγώ δεν βάζω τίποτα.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/idipota/likerkumquat#sigProId9141f1ce65
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/idipota/likerkumquat#sigProId9141f1ce65