ΤΕΝΤΟΥΡΑ
ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΥΠΈΡΟΧΟ ΠΟΤΌ!!!!
Υλικά:
320 γραμμάρια βότκα,
320 γραμμάρια ζάχαρη,
320 γραμμάρια νερό,
2 φλούδες πορτοκάλι μόνο το πάνω χωρίς το άσπρο,
22 γαρύφαλλα,
3 η 4 ξυλάκια κανέλλα,
μισό καρυδάκι μοσχοκάρυδο.
Σε γυάλα που κλείνει καλά ρίχνουμε την βότκα και τα μυρωδικά.
Δηλαδή τα γαρύφαλλα, τις κανέλλες, το μοσχοκάρυδο και τις φλούδες πορτοκάλι.
Αφήνουμε στον ήλιο ένα μήνα.
Μετά τον μήνα φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Δηλαδή ζάχαρη 320 γρμ. και νερό 320 γρμ.
Αφήνουμε άλλες 10 ημέρες στον ήλιο.
Σουρώνουμε με φίλτρο καφέ ή πανί (φωτογραφία).
Μπορεί να γίνει και με οινόπνευμα ποτοποιίας η ρούμι.
Παλιά έβαζαν και λίγη μαυροδάφνη εγώ δεν έβαλα.
Πίνεται σκέτη ή με τριμμένο πάγο.
Είναι ποτό της Πάτρας που το έφεραν οι Ενετοί τον 15ο αιώνα.
Το έπιναν μετά το γεύμα για χώνεψη.
Όπως και να έχει είναι υπέροχο!!!!
Παλιά το έλεγαν μοσχοβολήθρα!!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/idipota/tentoura#sigProId440f94191c
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/idipota/tentoura#sigProId440f94191c