ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΚΈΙΚ ΜΕ ΜΉΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΊΔΕΣ. ΤΟ ΥΛΙΚΌ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΜΊΑ ΦΌΡΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΉ ΤΟΥ ΚΈΙΚ ΣΥΝ ΈΞΙ ΜΆΦΙΝ (ΚΕΚΆΚΙΑ)
Υλικά:
3 μήλα μεγάλα,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
150 γραμμάρια σταφίδες,
50 γραμμάρια καρύδια,
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
4 αυγά,
150 γραμμάρια λάδι (ή βούτυρο),
100 γραμμάρια γάλα,
2 βανίλιες,
1 σφηνάκι λικέρ ότι έχετε,
50 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη,
άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά).
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε λεκάνη χτυπάμε πολύ καλά το λάδι.
Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη,
μετά τους κρόκους,
τη μαρέγκα,
μετά το γάλα,
το λικέρ,
τις βανίλιες,
τα δύο μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο μούλτι,
τα καρύδια τριμμένα στο μούλτι,
την κουβερτούρα,
τις σταφίδες που τις έχουμε βάλει μια ώρα στο νερό,
τις έχουμε στραγγίσει και αλευρώσει.
Λαδώνουμε και αλευρωνουμε πολύ καλά τις φόρμες.
Βάζουμε στα φορμάκια υλικό μέχρι την μέση και μετά σχηματίζουμε τριαντάφυλλα με τις κομμένες φέτες του μήλου (ξέχασα να τα φωτογραφίσω άψητα
).

Ψήνουμε τα κεκάκια για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και την φόρμα για μια ώρα.
Αν πάρει χρώμα βάλτε αλουμινόχαρτο από πάνω και συνεχίστε να ψήνετε.
Αν έχετε φούρνο με αέρα καλύτερα.
Αν έχετε μίξερ ακόμα καλύτερα.
Πολύ ωραίο κέικ 



View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/keik/keik-milo-stafides#sigProId7c3f67b79e
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/keik/keik-milo-stafides#sigProId7c3f67b79e