ΚΕΪΚ ΔΙΧΡΩΜΟ
ΚΈΪΚ ΔΙΧΡΩΜΟ ΑΦΡΟΣ!!!!ΚΛΑΣΣΙΚΉ ΣΥΝΤΑΓΉ
Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαριναπ),
5 αυγά,
1 πακέτο βιτάμ,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
2 βανίλιες,
ελάχιστο αλάτι,
1 σφηνάκι λικέρ,
ξύσμα από ένα λεμόνι,
ζάχαρη 1 μεγάλη κούπα.
Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλή μαρέγκα.
Χτυπάμε το βιταμ πολύ καλά.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, την μαρέγκα, τις βανιλιες, το λικέρ, το ξύσμα.
Κρατάμε το ένα τρίτο από το υλικό.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Μετά ριχνουμε το άσπρο υλικό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα ή πιο λίγο.
Δοκιμάζουμε με ξυλάκι από σουβλάκι να βγαίνει στεγνό.
Δεν ανοίγουμε το φούρνο για 35 λεπτά.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/keik/keikdixromo#sigProId8d8cba199f
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/keik/keikdixromo#sigProId8d8cba199f