ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Μια μηλόπιτα που έρχεται από πολύ παλιά, την έφτιαχνε η μητέρα μας με λάδι, τώρα με βούτυρο.
Ένα βιτάμ σε πλάκα, αν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα,
4 αυγά,
250 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
4 μήλα,
ένα σφηνάκι λικέρ,
μερικά καρύδια,
150 γρμ ζάχαρη άχνη,
και 50 γρμ ζάχαρη καστανή (αν έχουμε),
λίγη κανέλλα.
 
Χωρίζουμε το βιταμ στην μέση, ρίχνουμε το μισό σχεδόν λιωμένο σε ταψάκι νο 26, και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλλα.
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα μήλα από τις φλούδες και τα σκληράδια, και έχουμε κάνει τρύπα με το ειδικό εργαλείο (φωτο).
Τα κόβουμε στρογγυλά, τα στρώνουμε πάνω στο βιτάμ με την ζάχαρη.
Σε κάθε τρύπα του μήλου βάζουμε ένα καρύδι.
Χτυπάμε το υπόλοιπο βιτάμ με την ζάχαρη, το λικέρ, τα αυγά καλά χτυπημένα, και το αλεύρι και το στρώνουμε με προσοχή πάνω στα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα.
Όταν ψηθεί, αφήνουμε ένα τέταρτο και βάζουμε μία πιατέλα πάνω στο ταψί, και πιάνουμε με τα δύο χέρια σφιχτά και γυρίζουμε ανάποδα με προσοχή να έρθει το πάνω κάτω 🍎🍏

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ