ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα, τέλεια!!!!
Υλικά:
1 κούπα (του νες καφέ) ελαιόλαδο,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα χυμό πορτοκάλι (εγώ έβαλα σαγκουίνια),
ξύσμα από δύο πορτοκάλια,
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ,
1 κ.γ.κοφτή σόδα,
μισό λεμόνι χυμό,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
1 κ. σούπας κανέλλα,
1 κ.γ.γαρύφαλο τριμμένο,
αλεύρι περίπου 800 γρμ.
Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι μόνο του και μετά ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπώντας, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα λιωμένη στο χυμό λεμόνι να ενεργοποιηθεί, την κανέλλα και το γαρύφαλλο, το λικέρ.
Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Σκεπάζουμε αφήνουμε 1 ώρα.
Πλάθουμε κουλουράκια όπως τα θέλουμε, αν θέλετε σουσάμι τα πατάτε ελαφρά στο σουσάμι ή στην ζάχαρη (Φωτογραφίες).
Τα βάζουμε σε αντικολητικο χαρτί ή λαδωνουμε πολύ ελαφρά τα ταψιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (παλαιά κουζίνα), 1 τέταρτο έως 20 λεπτά.
Είναι πολύ αφράτα για τον καφέ.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/koulourakia/koulourakia-portokali#sigProIdef6258ff88
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/koulourakia/koulourakia-portokali#sigProIdef6258ff88