ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

 
ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΎ ΜΕ ΚΑΝΈΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΊΔΕΣ!!ΦΤΙΆΞΤΕ ΤΑ, ΕΊΝΑΙ ΤΈΛΕΙΑ!!!!

Υλικά:
1 κούπα (Αυτή του Νεσκαφέ) ελαιόλαδο,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα πορτοκάλι χυμό,
ξύσμα από δύο πορτοκάλια,
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλλα τριμμένη,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα,
χυμό από μισό λεμόνι,
ελάχιστο αλάτι,
1 κούπα σταφίδες μαύρες Αιγιάλειας μουλιασμένες σε 1 ποτηράκι του κρασιού λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό.
Προαιρετικά σουσάμι και ζάχαρη για επάνω.
 
Χτυπάμε το λάδι μόνο του πολύ καλά να ασπρίσει.
Συνεχίζουμε με την ζάχαρη χτυπώντας καλά.
Μετά το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τις σταφίδες μαζί με το ποτό που μούλιαζαν, την σόδα μέσα στο χυμό λεμόνι με προσοχή γιατί φουσκώνει να είστε πάνω στην λεκάνη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο, και τέλος το αλεύρι.
Θα γίνει μια μαλακιά ζύμη να πλάθεται και να ξεκολλάει από το τοίχωμα της λεκάνης.
 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
 
Με τα υλικά αυτά έφτιαξα τέσσερα ταψιά μεγάλα (Φωτογραφίες).
 
Για να κολλήσει το σουσάμι βρέχουμε την επιφάνεια του κουλουριού και μετά το βουτάμε στο σουσάμι.
Επίσης μερικά τα βουτάμε κατευθείαν σε ζάχαρη.
Μετά αλείφουμε τα ταψιά πολύ ελαφρά με ελάχιστο λάδι ή βάζουμε αντικολητικο χαρτί.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
 
Δεν φουσκώνουν πάρα πολύ. Είναι τραγανά, αφράτα και πεντανόστιμα!!
 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ