ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΓΛΥΚΑΝΊΣΟΥ ΜΕ ΑΜΜΩΝΊΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ. ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΈΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!

Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο,
1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό,
4 κουταλιές της σούπας γλυκάνισο,
1 κουταλιά του γλυκού γεμάτο αμμωνία,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
ξύσμα από δύο πορτοκάλια,
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου).
 
Σε λεκάνη χτυπάμε το λάδι μόνο του πολύ καλά.
Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά ρίχνουμε την αμμωνία μέσα στον χυμό πορτοκάλι ανακατεύοντας την αλλά προσοχή: το κάνουμε πάνω από την λεκάνη γιατί φουσκώνει πολύ, και θα χυθεί.
Ρίχνουμε επίσης το ξύσμα, το κονιάκ, τον γλυκάνισο και τέλος το μπαίκιν και το αλεύρι.
Γίνεται μια ζύμη μαλακιά ίσα να πλάθεται.
Την αφήνουμε οπωσδήποτε 2 ώρες σκεπασμένη.
Μετά λαδώνουμε τα ταψιά ελάχιστα (όχι πολύ γιατί θα καούνε από κάτω) ή βάζουμε αντικολητικο χαρτί.
Φτιάχνουμε μικρά κουλουράκια διότι φουσκώνουν αρκετά, και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί.
Αν θέλουμε να τα φτιάξουμε με σουσάμι, τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά τα ρίχνουμε στο σουσάμι.
Αν δεν το κάνουμε αυτό το σουσάμι θα ξεκολλήσει και θα πέσει.
Αν τα θέλουμε με ζάχαρη από πάνω απλώς τα βουτάμε στην ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά, όχι παραπάνω.
Είναι αφράτα, τραγανά και πεντανόστιμα.!!!!
 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ