ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΠΑΞΙΜΆΔΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΎ

Υλικά:
1 κούπα πορτοκάλι χυμό,
1 κούπα λάδι,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κ.γ. κανέλλα,
1/4 του κ.γ. γαρύφαλλο,
1 χαρτΆκι βανίλια με ζάχαρη,
4 κ.σ. κονιάκ,
1 μπαικιν,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου.
 
Την συνταγή τη έστειλε η ξαδέρφη μου Irene Philippopoulos από την Αυστραλία.
 
Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι μόνο του.
Συνεχίζουμε με την ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, τα μυρωδικά, το κονιάκ, το μπαικιν.
Μετά σιγά σιγά το αλεύρι όσο πάρει ώσπου να γίνει μια ζύμη λίγο μαλακιά.
Την αφήνουμε 2 ώρες σκεπασμένη με μία καθαρή πετσέτα.
Μετά φτιάχνουμε μπαστούνια τα βάζουμε στο ταψί (ελαφρώς λαδωμένα και αλευρωμένα) ή σε αντικολητικο χαρτί.
Με μαχαίρι τα χαράζουμε γύρω στους 2 πόντους.
Τα βρεχουμε με νερό και ρίχνουμε πάνω πολύ σουσάμι.
Τα πατάμε ελαφρώς να κολλήσουν.
Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμενο για μισή ώρα στους 160 βαθμούς.
Μόλις κρυωσουν τα χωρίζουμε με μαχαίρι και τα απλώνουμε στο ταψί (φωτογραφίες).
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για ένα τέταρτο.
Είναι πεντανόστιμα και τραγανά !!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ