ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ!! 2η ΣΥΝΤΑΓΉ

Υλικά:
1 κιλό βερύκοκα
(ζυγισμένα μετά την αφαίρεση των κουκουτσιων),
750 γραμμάρια ζάχαρη,
χυμό από μισό λεμόνι.
 
Πλένουμε πολύ καλά τα βερύκοκα.
Βγάζουμε τα κουκούτσια τα οποία γίνονται ποτό αμαρέτο.
Κόβουμε σε κομμάτια.
Ζυγίζουμε και υπολογίζουμε την ζάχαρη.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα και την ζάχαρη αφήνουμε στην άκρη 4-5 ώρες ή όλη νύχτα στο ψυγείο.
Μετά βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε.
Σε 40 λεπτά είναι έτοιμη, ή πιο λίγο.
Όταν είναι πολύ ζεστή δεν φαίνεται αν έπηξε.
Ρίχνουμε το λεμόνι.
 
Μόλις κρυώσει λίγο παίρνουμε το ραβδομπλέντερ και την λιώνουμε.
Μετά την βάζουμε σε βάζα αποστειρωμενα, και γυρνάμε ανάποδα 24 ώρες.
Αυτή η μαρμελάδα είναι γι αυτούς που δεν θέλουν να έχει μέσα κομματάκια.
 
Σημαντικό: δεν ρίχνουμε νερό στις μαρμελάδες ούτε μυρωδικά.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ