ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ. Για μένα η καλύτερη, ιδιαίτερη γεύση, σαν να τρως μανταρίνι!🍊🍊
15 μανταρίνια από αυτά που έχουν κουκούτσια αλλά μοσχοβολάνε.
1 κιλό ζάχαρη.
 
Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια και τα κόβουμε στην μέση.
Με ένα πηρουνακι βγάζουμε τα κουκούτσια και τα δένουμε σε ένα τούλι (Φωτογραφίες).
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό, τα μανταρίνια με την φλούδα και το τούλι με τα κουκούτσια.
Τα βράζουμε να μαλακώσουν, να πιουν το νερό τόσο ώστε να μείνουν με ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.
Όταν κρυώσουν τελείως, τα λιώνω με το ραβδομπλεντερ ή στο μούλτι. Εγώ δεν τα λιώνω τελείως, μου αρέσει να έχει μικρά κομματάκια μέσα η μαρμελάδα.
Σε άλλη κατσαρόλα καθαρή ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και 1 κιλό ζάχαρη, αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει αν χρειαστεί ξαφριστε. Αφήνουμε να μισοκρυώσει και ρίχνουμε τον κρύο πολτό, ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στην φωτιά να δέσει. Μην απομακρυνόμαστε από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα τέταρτο είναι έτοιμη ή ώσπου να πήξει.
Μην περιμένετε να πήξει τελείως, θα το καταλάβετε όταν κρυώσει.
Μην βάλετε κανένα άρωμα γιατί έχει πολύ ισχυρό άρωμα το μανταρίνι, άλλωστε αυτό θέλουμε.
Έχει μια απίθανη γεύση με ελαφρά σπιρτάδα. (Ότι ερωτήσεις δεκτές)🍊🍊

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ