ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΠΕΡΓΑΜΌΝΤΟ. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΉ, ΤΈΛΕΙΑ,ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ!!!
8 περγαμόντα,
1 κιλό ζάχαρη,
2 μικρά μήλα ή 1 μεγάλο σκληρό,
μισό λεμόνι χυμό,
1 ποτήρι νερό (Στο δέσιμο).
Κόβουμε τις δύο άκρες από τα περγαμόντα και κόβουμε το υπόλοιπο φέτες (Όπως να'ναι).
Bγάζουμε τα κουκούτσια με την βοήθεια ενός πηρουνίου, αν μείνουν μερικά θα βγουν στο βράσιμο.
Από 1 περγαμόντο κόβουμε την ψιλή φλούδα (Φωτογραφία).
Σε κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και ρίχνουμε τα κομμάτια και τις ψιλές φλούδες. Βράζουμε για μισή ώρα.
Αδειάζουμε το νερό και ρίχνουμε καινούργιο.
Ξαναβράζουμε το υλικό μας 1 τέταρτο. Μετά αδειάζουμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο.
Αφήνουμε όλη νύχτα και αλλάζουμε το νερό άλλες 2-3 φορές. Θέλουμε καλό ξεπίκρισμα.
Μυστικό:
Όταν ξεπικρίζετε εσπεριδοειδή, όταν το νερό δεν βγαίνει πια κίτρινο, σημαίνει ότι ξεπίκρισαν.
Μετά σουρώνουμε στο στραγγιστήρι, καθαρίζουμε και το μήλο.
Στο μούλτι λιώνουμε τα στραγγισμενα κομμάτια συν το μήλο. Αν θέλετε πιο λιωμένη, χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ, εγώ την θέλω με μικρούτσικα κομματάκια. Εν τω μεταξύ τις ψιλές φλούδες τις ψιλοκόβουμε μικρά μπαστουνάκια, ΔΕΝ τις ρίχνουμε στο μούλτι.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τον πολτό συν τα μικρά μπαστουνάκια, την ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. Σκεπάζουμε με σίτα διότι πιτσιλαει. Ανακατεύουμε που και που.
Αυτή την συνταγή δεν θα την βρείτε πουθενά, είναι δική μου. Μην βάλετε κανένα άρωμα γιατί το περγαμόντο έχει φοβερό άρωμα!!
Ό,τι ερωτήσεις δεκτές.
Από τις καλύτερες μαρμελάδες!!!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/marmelades/marmeladapergamonto#sigProId5fec9d84fc
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/marmelades/marmeladapergamonto#sigProId5fec9d84fc