ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

Έχετε σύκα, φτιάξτε μια υπέροχη μαρμελάδα!!!! Η καλύτερη μαρμελάδα για μένα και πανεύκολη. 
1 κιλό σύκα,
250 γρμ ζάχαρη έως 400 γρμ ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε,
1 σφηνάκι μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί,
1 ξυλάκι κανέλα,
ελάχιστο μαύρο πιπέρι τριμμένο, μια μυτούλα από το κ.γ.
 
Πριν ξεκινήσετε να ξέρετε γενικά ότι δεν ρίχνουμε νερό στις μαρμελάδες και δεν απομακρυνόμαστε από την κουζίνα διότι μπορεί να φουσκώσει και η ζάχαρη βγαίνει πολύ δύσκολα από την κουζίνα. Επίσης η ζάχαρη πιάνει πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και είναι επικίνδυνο να καούμε.
Πλένουμε καλά τα σύκα, τα καθαρίζουμε από τις φλούδες, κόβουμε τον 'αφαλό', τα κόβουμε στη μέση αν είναι μικρά ή στα 4 αν είναι μεγάλα.
Μην τα πολτοποιήτε για να έχουν μέσα κομματάκια, εκτός αν δεν σας αρέσουν.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη και στο ψυγείο για μερικές ώρες. Εγώ τα έβαλα το βράδυ και το πρωί την έφτιαξα.
Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι, εν τω μεταξύ θα δείτε ότι έχουν βγάλει υγρά.
Ξαφριζουμε λίγο στην αρχή.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, δεν απομακρυνόμαστε από την κατσαρόλα.
Ρίχνω και το ξυλάκι κανέλας. Γίνεται πολύ γρήγορα 25 λεπτά μου πήρε στο 2 (παλιά κουζίνα).
Μόλις έχει σχεδόν πήξει ρίχνω το πιπέρι και την μαυροδάφνη ή κρασί κόκκινο. Κάνετε στον πάτο μια γραμμή με την κουτάλα και αν αργεί να κλείσει είναι έτοιμη. (Ο λεγόμενος 'δρόμος της κουτάλας').
Αν κρυώσει και έχει νερά ακόμα δέστε την πάλι άλλο λίγο. 
Αν έχετε πολλά σύκα βάλτε σε αποστειρωμένα βάζα, όπως στην φωτογραφία. Τα βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 100 βαθμούς, τα βγάζουμε και βάζουμε μέσα τη μαρμελάδα. Τα βάζε πρέπει να είναι ζεστά και η μαρμελάδα ζεστή επίσης (όχι καυτή). Σφίγγουμε καλά και γυρίζουμε τα βάζα μπρούμυτα για 24 ώρες...

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ