ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

Φτιάξτε μαρμελάδα βερύκοκο.
1 κιλό βερύκοκα κομμένα μικρά κομματάκια.
1.100 γρμ ζάχαρη, αν είναι πολύ γινωμένα βάλτε πιο λίγη ζάχαρη δηλαδή 900 γρμ.
 
μισό λεμόνι.
Βάζουμε τα κομματάκια με την ζάχαρη στην κατσαρόλα, μετά αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Μετά βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Γενικά προτιμάμε τις ξύλινες κουτάλες. Είναι πιο φυσικές.
Ξαφρίζουμε. Δεν φεύγουμε στιγμή από κοντά.
Αφήνουμε μισή ώρα ανακατεύοντας.
Βγάζουμε από το μάτι να κρυώσει.
Αν δεν έδεσε ξαναβάζουμε στο μάτι για άλλα 20 λεπτά ή ώσπου να πήξει.
Μην περιμένετε να πήξει πολύ θα το καταλάβετε όταν κρυώσει.
Τέλος στιβουμε μισό λεμόνι.
Μην ρίχνετε νερό στις μαρμελάδες.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ