ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Έτσι.. Για την λιγούρα που έλεγε και η Λωξάνδρα... Συνταγή: 1,2,3,4!
1 ποτήρι του νερού λάδι (Όχι τεράστιο),
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χοντρό,
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη,
4 ποτήρια νερό,
σταφίδες και καρύδια χοντροκομμένα,
κανέλλα,
λεμόνι.
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι με 4 ποτήρια νερό και 3 ποτήρια ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλα, λίγη φλούδα λεμόνι μαζί με λίγο ξυνό (εννοώ πάνω στην φλούδα).
Βράζουμε 5 λεπτά, αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 1 ποτήρι λάδι να ζεσταθεί (όχι να κάψει), και μετά σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να πάρει ένα χρώμα πυρόξανθο προς ανοιχτό καφέ.
Μετά με κουτάλα σιγά σιγά ρίχνουμε το σιρόπι ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί πετάγεται.
Ανακατεύουμε και μόλις κοντεύει να πήξει ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Μόλις πήξει αφήνουμε (εκτός φωτιάς ) να μισοκρυώσει και το βάζουμε στην φόρμα την οποία έχουμε πασπαλίσει με τριμμένη κανέλλα.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/siropiasta/halvas#sigProId5346ed5d0d
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/siropiasta/halvas#sigProId5346ed5d0d