ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Κλασική συνταγή για το κανταΐφι, μη το φοβάστε φαίνεται δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο γλυκό!

Υλικά:

500 γραμμάρια φύλλο για κανταΐφι φρέσκο ή κατεψυγμένο

250 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα στο μούλτι,

400 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος,

1 κοφτό κ.γ. κανέλλα,

μισό  κ.γ.γαρύφαλλο τριμμένο,

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή ή κανονική.

 

ΣΙΡΟΠΙ:

3 ποτήρια ζάχαρη και τρία ποτήρια νερό,

μία φλούδα λεμονιού να έχει και λίγο σάρκα,

1 ξύλο κανέλλας. 

 

Ανακατεύουμε καρύδια, ζάχαρη και μυρωδικά. 

Παίρνουμε λίγο φύλλο κανταΐφι, το ξαίνουμε να μην είναι κολλημένο, βάζουμε δύο λωρίδες 10×20 (Φωτογραφία)  ή όσο θέλουμε. Το υπόλοιπο το έχουμε σκεπασμένο με βρεγμένη πετσέτα, βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας από το υλικό μας και τυλίγουμε. Βάζουμε σε σειρές στο ταψί μας που έχουμε βουτυρώσει. Μετά ρίχνουμε με κουτάλι το λιωμένο βούτυρο σε κάθε κανταΐφι. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Αν έχει πάρει χρώμα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να ψηθεί καλά και μέσα. 

Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά. Μόλις βγει το γλυκό μας το περιχύνουμε με μια κουτάλα με το καυτό σιρόπι. Δηλαδή και τα δύο ζεστά. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.

Υπέροχο γλυκό και εύκολο.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ