ΡΑΒΑΝΙ
Απλά και αγαπημένα, Ραβανί εύκολο
4 αυγά,
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χοντρό,
1 ποτήρι του νερού αλεύρι ΑΠ,
3/4 του ποτηριού λάδι ή βούτυρο (εγώ έβαλα γάλακτος),
μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
λίγο αλάτι,
1 ποτήρι νερό,
ξύσμα από ένα λεμόνι.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, συνεχίζουμε με το λάδι ή το βούτυρο λιωμένο (Όχι ζεστό).
Μετά την μαρέγκα, συνεχίζουμε με το μίγμα από αλεύρι+σιμιγδάλι+μπαικιν+αλάτι (Τα έχουμε ανακατέψει πριν).
Και τέλος ρίχνουμε το νερό.
Στρώνουμε το μίγμα σε ταψί και ρίχνουμε πάνω αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο = πάνω/κάτω για 45 λεπτά.
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη,
4 ποτήρια νερό,
μία φλούδα λεμόνι να έχει και σάρκα,
3-4, σπυράκια μαστίχα.
Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, πετάμε την μαστίχα και το λεμόνι.
Σιροπιάζουμε το ένα κρύο και το άλλο ζεστό.
Καλή επιτυχία 



View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/siropiasta/ravani-classic#sigProId43afcd7cd4
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/siropiasta/ravani-classic#sigProId43afcd7cd4