ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Δαμάσκηνα γλυκό του κουταλιού στον φούρνο. Δεν υπάρχει πιο εύκολο και πιο νόστιμο!!!
Yλικά:
1 κιλό δαμάσκηνα,
1 κιλό ζάχαρη,
100 γρμ κρασί κόκκινο,
2 βανίλιες.
Προσοχή: νερό καθόλου.
 
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν 1 ώρα, μετά τα κόβουμε στη μέση να βγει και το κουκούτσι.
Σε πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε τα δαμάσκηνα προς τα πάνω (Φωτογραφία).
Ρίχνουμε την ζάχαρη και από πάνω το κρασί.
Αφήνουμε στην άκρη 2 ώρες.
Μετα με μία ξύλινη κουτάλα με προσοχή (Βίντεο), ξεκολλάμε την ζάχαρη που είναι στον πάτο να λιώσει χωρίς να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τις βανίλιες.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά ακριβώς.
Ευχαριστώ την Κατερινα Μπομποκη Μπεχλιουλη που μου έδωσε τα δαμάσκηνα αλλά και την συνταγή!!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ