ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΝΘΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ!!!
Όχι και πολύ συνηθισμένο γλυκό του κουταλίου όμως με πολύ λεπτή γεύση και άρωμα!
Υλικά:
300 γρμ άνθη από λεμονιά και πορτοκαλιά-νερατζιά,
600 γρμ ζάχαρη,
2 λεμόνια.
Μαζεύουμε άνθη από διάφορα εσπεριδοειδή, κόβουμε με το χέρι μας το μικρό κοτσανάκι (Φωτογραφία), τα πλένουμε ελαφρά, τα βάζουμε σε μπόλικο νερό, τα βράζουμε 5 λεπτά και αδειάζουμε το νερό. Επαναλαμβάνω 2η φορά για άλλα 5 λεπτά, επαναλαμβάνω 3η φορά με την διαφορά ότι στο τρίτο βράσιμο στείβω ένα μεγάλο λεμόνι και μισόβλέπουμε ότιασπρίζει αμέσως.
Αφήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά (στο τρίτο βράσιμο), σουρώνουμε και το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήνουμε όλη νύχτα.
Μετά σουρώνουμε, βάζουμε σε κατσαρόλα 2 μεγάλα ποτήρια νερό, την ζάχαρη, μία φλούδα λεμόνι και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα άνθη που έχουμε στο σουρωτήρι και δένουμε άλλα 5 λεπτά ή όσο χρειαστεί να δέσει το γλυκό μας. Στίβουμε μέσα μισό λεμόνι.
Γλυκό ιδιαίτερο, δεν μοιάζει με κανένα. Να ξέρετε ότι τα εσπεριδοειδή δένουν μόνο το 10% των λουλουδιών τους. (Για να μην πείτε ότι τα χαλάω, τα περισσότερα πέφτουν).
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikoesperidoidi#sigProIda453d5226c