ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΓΛΥΚΌ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΚΑΣΤΑΝΌ, ΜΟΝΑΔΙΚΌ!!!
Υλικά:
1 κιλό κάστανο καθαρισμένο,
1 κιλό ζάχαρη,
3μιση ποτήρια νερό,
1 ξυλάκι κανέλα,
2 βανίλιες,
λίγο χυμό λεμόνι.
Χαράζουμε στα κάστανα ένα σταυρό (φωτογραφία) με πριονωτο μαχαίρι να κόβει καλά, με προσοχή μην κοπείτε.
Πλένουμε καλά τα κάστανα, τα βράζουμε ένα τέταρτο.
Τα σουρώνουμε και αμέσως τα τυλίγουμε σε πετσέτα χοντρή, τυλίγουμε να μην κρυώσουν.
Αμέσως αρχίζουμε να καθαρίζουμε τα εξωτερικά φλουδια και τα εσωτερικά. Είναι λιγο δύσκολο.
Σε κατσαρόλι βάζουμε την ζάχαρη (ζυγίζουμε τα καθαρά κάστανα και όσο είναι, βάζουμε το ίδιο ζάχαρη), το νερό, την κανέλλα, τις βανίλιες.
Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, μετά ρίχνουμε τα κάστανα, αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μετά σβήνουμε την φωτιά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε οπωσδήποτε όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα τα βάζουμε πάλι στην φωτιά ώσπου να δέσει το γλυκό μας.
Ξαφριζουμε και όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το λεμόνι.
Είναι λίγο δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο 



View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikokastano#sigProIdb306ef39c0
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikokastano#sigProIdb306ef39c0