ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υπέροχο! Μοναδικό!!!

Υλικά:

1 κιλό κεράσι,

900 γραμμάρια ζάχαρη,

3 λεμόνια,

1 ποτηράκι του κρασιού νερό 

 

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα πλυμένα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με τσιμπιδάκι (εμένα δεν με βολεύει το εργαλείο διότι τα χαλάει). Φυλάμε τα κουκούτσια και το ζουμάκι που έπεσε στην λεκάνη. 

Βάζουμε τα κεράσια σε άλλη λεκάνη με νερό της βρύσης ίσα να τα σκεπάζεικαι στίβουμε μέσα τρία μεγάλα λεμόνια. Βάζουμε και τις λεμονόκουπες και τα αφήνουμε να σφίξουν 4 ώρες. Μετά τα στραγγίζουμε αρκετή ώρα στο σουρωτήρι (δεν τα ξεπλένουμε).

Μετά ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα κεράσια, την ζάχαρη και το ζουμί των κουκουτσιών που τα ξεπλένουμε με 1 ποτηράκινερό. Ανακατεύουμε ελαφρά πιάνοντας τα χέρια της κατσαρόλας καιβάζουμε στο ψυγείο ένα βράδυ ή μερικές ώρες. 

Μετά θα δούμε ότι έβγαλε αρκετό νερό το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Στην αρχή θα βγάλει αφρούς, ανακατέψτε καιξαφριστε, μην απομακρυνθείτε από την κατσαρόλα.Το δένετε κατευθείαν για μισή ώρα ή το δένετε σε δύο δόσεις των20 λεπτών. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο καιξαναδένουμε άλλα 20 ή ώσπου να δέσει καλά. Προαιρετικά βάζουμε και ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ:σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και βάζουμε πάνω το καπάκι σφιχτάγια 24 ώρες, έτσι δεν σταφιδιαζουν και μένουν στρογγυλά και ωραία. Μετά βάλτε τα σε αποστειρωμένα βάζα.

Ότι ερωτήσεις δεκτές 🍒🍒.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ