ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ
ΓΛΥΚΌ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΛΕΜΌΝΙ 



10 λεμόνια κανονικά,
1 κιλό ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό.
Ξύνω ελαφρά τα λεμόνια πάνω πάνω, μαζεύω το ξύσμα σε πολυμπάγκ και το βάζω στην κατάψυξη για να το έχω για κέικ, σούπες κ.λ.π.
Κόβω τα λεμόνια στην μέση, τα στίβω και βάζω τον χυμό τους σε θήκες για παγάκια και σε μικρά πολυμπάγκ, τα βάζω στον καταψύκτη να τα έχω για τα φαγητά μου αργότερα.
Παίρνω τις στημένες λεμονόκουπες, τις ξανακόβω στην μέση και έχω πλέον 8 κομμάτια.
Τώρα τα κόβω λωρίδες (Φωτογραφίες), τα ξεπλένω και τα βάζω σε μπόλικο νερό να βράσουν ένα τέταρτο.
Αδειάζω το νερό και βάζω άλλο κρύο ξαναβράζω άλλο ένα τέταρτο.
Αδειάζω πάλι το νερό και βάζω κρύο.
Αφήνω ένα βράδυ αλλάζοντας το νερό άλλες 4 φορές (εκτός φωτιάς εννοείται).
Την άλλη μέρα στραγγίζω, το βάζω σε κατσαρόλα με 2 μεγάλα ποτήρια νερό και την ζάχαρη.
Δένω κατευθείαν, εμένα μου πήρε ένα τέταρτο στο 3 η φωτιά.
Στην φωτογραφία μου το έχω σερβιρισμένο με την υπέροχη λεμονάδα μου 







Το ίδιο μπορεί να γίνει με το πορτοκάλι.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikolemoni#sigProId05caacc378
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikolemoni#sigProId05caacc378