ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού.
Υλικά:
30 κομμάτια μελιτζανάκια μικρά,
1 κιλό ζάχαρη,
2 ξυλάκια κανέλλα,
10 γαρύφαλλα,
3 ποτήρια νερό (μέτρια, όχι τεράστια),
μισό λεμόνι χυμό,
30 αμύγδαλα, ολόκληρα ή μισά.
 
Πλένουμε καλά τα μελιτζανάκια (δεν καθαρίζουμε την φλούδα), τα χαράζουμε σε 3 μεριές (Φωτογραφία) - όχι βαθιά - μισό πόντο.
Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό 20 λεπτά.
Αδειάζουμε το νερό, βάζουμε κρύο, το αλλάζουμε 5 φορές για μερικές ώρες.
Μετά το ξαναβράζουμε άλλο λίγο ή ώσπου να μαλακώσει τόσο όσο να πέφτει από το πιρούνι (Όχι πολύ μαλακό).
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία της αλλαγής του νερού.
Την άλλη μέρα, θα έχει ξεπικρίσει.
Τότε το στραγγίζουμε πολύ καλά, στο σουρωτήρι 1 ώρα, μετά με πετσέτα.
Βάζουμε ένα αμύγδαλο (ασπρισμένο και καβουρντισμένο ελαφρώς).
Δηλαδή δεν θέλουμε το νερό που είχε, γιατί ίσως πικρίζει.
Μετά ένα ένα το στιβουμε ελαφρά (αν χρειάζεται), το βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη πρώτα, τα μυρωδικά και το νερό.
Βράζουμε 20 λεπτά και αφήνουμε μερικές ώρες.
Μετά το δένουμε κανονικά.
Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού. Είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό.
Ότι ερωτήσεις έχετε απαντώ 🍆🍆

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ