ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΗΛΟ
ΜΉΛΟ ΓΛΥΚΌ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ. Ένα γλυκό με φίνα γεύση 



1 κιλό μήλα (Ότι θέλετε) εγώ έβαλα κόκκινα,
600 γρμ ζάχαρη,
2 φλούδες λεμονιού με λίγο ξυνό,
ένα κλαράκι βασιλικό,
1 ξυλάκι κανέλας,
δυόμισι ποτήρια νερό.
Πλένουμε καλά τα μήλα, τα καθαρίζουμε από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια και σκληράδια.
Μετά τα κόβουμε σε κομμάτια (τα δικά μου ήταν μικρά και τα έκοψα στα 4, ένα μεγάλο μήλο στα 5-6).
Τα ρίχνουμε σε νερό που έχουμε στίψει μισό λεμόνι.
Όταν τα καθαρίσουμε όλα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα δυόμισι ποτήρια νερό και τα υπόλοιπα, όλα μαζί από την αρχή.
Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, αν βγάλει αφρό ξαφρίζουμε.
Αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον 10 ώρες.
Μετά το βάζουμε πάλι στην φωτιά και δένουμε, σε 20 λεπτά είναι έτοιμο.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikomilo#sigProId84ed72b9ac
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikomilo#sigProId84ed72b9ac