ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ ΓΛΥΚΌ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ, 2η συνταγή
Υλικά:
1 κιλό πορτοκάλια μέρλιν ή νοβελίνες καλά γινωμένα,
1 κιλό ζάχαρη,
μισό λεμόνι χυμό,
2 ποτήρια νερό.
Ξύνουμε τα πορτοκάλια απ έξω, όχι πολύ καλά (Φωτογραφία), αφαιρούμε λίγο τα στρογγυλά στους πόλους.
Βράζουμε τρεις φορές από 10 λεπτά και αλλάζουμε νερά.
Μετά αφήνουμε σε κρύο νερό όλη νύχτα αλλάζοντας άλλες δύο φορές το νερό.
Την άλλη μέρα αδειάζουμε σε στραγγιστήρι, αφήνουμε δυο ώρες και μετά τα κόβουμε στην μέση και μετά σε κομμάτια (βλέπε φωτογραφίες).
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό, αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά, μετά σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι.
Αφήνουμε 5-6 ώρες να είναι τελείως κρύο.
Μετά δένουμε κανονικά όπως όλα τα γλυκά, τέλος στίβουμε μισό λεμόνι.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αποστείρωση:
πλένουμε τα γυάλινα βάζα, στραγγίζουμε, ΔΕΝ σκουπιζουμε καθόλου (Φωτογραφία).
Σε ταψί στρώνουμε καθαρή πετσέτα κουζίνας και βάζουμε τα βάζα μπρούμυτα και δίπλα τα καπάκια.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς για μισή ώρα.
Μετά πιάνουμε τα βάζα με πετσέτα όπως είναι ζεστά και τα γεμίζουμε με το ζεστό γλυκό μας αφήνοντας 1 πόντο από το καπάκι.
Σφίγγουμε όσο σφιχτά μπορούμε και το βάζουμε μπρούμυτα για 24 ώρες.
Όταν το γυρίσουμε πρέπει το καπάκι να είναι προς τα μέσα και να μην κινείται.
Τότε μπορούν τα γλυκά μας να μείνουν εκτός ψυγείου τουλάχιστον 3 χρόνια.
Ό,τι ερωτήσεις δεκτές.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikoportokali#sigProId6f11ea4f17
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/glikoportokali#sigProId6f11ea4f17