ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συνταγή 1η, θα ακολουθήσει και δεύτερη
Υλικά:
1 κιλό πορτοκάλια μέρλιν ή νοβελίνες καλά γινωμένα,
1 κιλό ζάχαρη,
2 ξυλάκια κανέλλας,
χυμό από μισό λεμόνι,
χυμό από 2 πορτοκάλια (εκτός από το 1 κιλό),
κονιάκ 1 ποτηράκι του κρασιού.
 
Ξυνουμε τα πορτοκάλια από το εξωτερικό κίτρινο, όχι πολύ καλά (Φωτογραφία), αν θέλετε φυλάξτε στην κατάψυξη το ξύσμα για κέικ.
Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό 10 λεπτά, πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο.
Τα βράζουμε άλλα 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε αλλη μία (συνολικά 3 φορές).
Αφήνουμε όλη νύχτα αλλάζοντας άλλες 2 φορές το νερό.
Μετά στραγγίζουμε καμιά ώρα στο σουρωτήρι και να κρυώσουν τελείως.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στην μέση, όχι όπως τα τρώμε, δείτε την φωτογραφία και τα κόβουμε φέτες.
Καθαρίζουμε τυχόν κουκούτσια, χοντράδια και λίγο στους πόλους το σκληράδι.
Τα βάζουμε σε ταψί με την σειρά, ρίχνουμε πάνω τους την ζάχαρη, το κονιάκ, το λεμόνι, το χυμό πορτοκάλι και τις κανέλλες.
Βάζουμε δύο φύλλα αντικολητικο χαρτί και μετά δύο αλουμινόχαρτα να σφραγίσει κατά κάποιον τρόπο το ταψί μας.
Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς.
Αν έχουμε αέρα καλύτερα.
Σε περίπτωση που δεν έχει δέσει αφήστε λίγο ακόμα.
Έχετε ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού.
Το βάζουμε στα βάζα.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ