ΓΛΥΚΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ

ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΓΛΥΚΌ, ΧΩΡΊΣ ΑΣΒΈΣΤΗ.
Αυτή την συνταγή την έφτιαχνε η μητέρα μας παλιά.

Υλικά:
1 κιλό βερύκοκα,
1 κιλό ζάχαρη,
χυμό μισό λεμόνι για μέσα,
1 ποτήρι νερό,
αμύγδαλα ασπρισμένα,
4 λεμόνια για την προετοιμασία.
 
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα.
Διαλέγουμε τα αγουρωπά.
Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι όχι από την μυτερη μεριά, από το κοτσάνι προς τα πίσω σπρώχνουμε το κουκούτσι να βγει (φωτογραφία).
Τα βάζουμε σε νερό ίσα να τα σκεπάζει.
Στίβουμε 4 λεμόνια καλά και ρίχνουμε και τις λεμονόκουπες μέσα.
Αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες ή όλη νύχτα να σφίξουν.
 
Μετά σε κατσαρόλα ριχνουμε την ζάχαρη, το νερό και τα βερύκοκα αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Τα έχουμε λίγο στραγγίσει και τους έχουμε βάλει μέσα ένα αμύγδαλο ή και δύο.
Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 10 λεπτά από όταν αρχίσει ο βρασμός.
Ξαφρίζουμε (θα βγάλει αφρό).
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι.
Όταν κρυώσει τελείως, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα βερύκοκα με προσοχή.
 
Βάζουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι στην φωτιά να δέσει μόνο του.
Τότε βάζουμε μέσα τα βερύκοκα και κουνάμε κυκλικά με προσοχή την κατσαρόλα.
Αφήνουμε στην φωτιά 3 λεπτά.
 
Παίρνουμε την κατσαρόλα, βάζουμε πάνω πετσέτα και το καπάκι σφιχτά για όλη νύχτα.
Αν θέλετε να βάλετε το γλυκό σε σφραγισμένα βάζα ζεστάνετε λίγο.
Αλλιώς βάλτε τα έτσι στα βάζα.
Είναι υπέροχο!!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ