ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ

Στη φύση τα πάντα είναι χρήσιμα έτσι και στη μαγειρική! Μάθετε να κάνετε υπέροχο γλυκό καρπούζι με τις φλούδες.
Υλικά:
1 κιλό καρπούζι την φλούδα χωρίς το πράσινο και το κόκκινο,
800 γραμμάρια ζάχαρη,
5 γαρύφαλλα,
2 βανΊλιες,
2 λεμόνια.
 
Καθαρίζουμε τις φλούδες από το καρπούζι από το πράσινο και το κόκκινο αφήνουμε και λίγο κόκκινο (φωτογραφία), τις κόβουμε κομματάκια (μπορούμε να κάνουμε και σχέδια), τις βάζουμε σε νερό που έχουμε στίψει δύο λεμόνια και αφήνουμε έτσιγια 3 ώρες. Βάζουμε πάνω και ένα πιάτο.
Μετά στραγγίζουμε στο στραγγιστήρι χωρίς να τα ξεπλύνουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη και στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Θα βγάλουν νερό, αν δεν βγάλουν πολύ ρίξτε μισό ποτήρι.
Τα δένουμε 20 λεπτά (βράζοντας δηλαδή), ρίχνουμε τα γαρύφαλλα, τις βανίλιες, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξαναδένουμε.
Πολύ ιδιαίτερο γλυκό. 🍉🍉

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ