ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟ

ΚΟΜΠΌΣΤΑ ΜΉΛΟ!!!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΉ!!!!

Υλικά:
μήλα,
ζάχαρη,
κανέλλα ξυλάκι,
λεμόνι.
 
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και μετά στην μέση.
Το καθένα σύνολο 8 κομμάτια, εκτός αν είναι τεράστιο τότε σε πιο πολλά.
Έχουμε μια λεκάνη με νερό και εχουμε στίψει μέσα 1 λεμόνι και ρίχνουμε και τις λεμονόκουπες.
Όταν τα καθαρίσουμε όλα τα βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα μας.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, αν τα μήλα είναι γλυκά 1 και μισό ξυλάκι κανέλλας.
Τα γεμίζουμε με νερό μέχρι 1 πόντο από το καπάκι και τα κλείνουμε σφιχτά.
Σε κατσαρόλα στρώνουμε 2 βετέξ στον πάτο.
Βάζουμε μέσα τα βάζα μας και γεμίζουμε με νερό μέχρι πριν τα καπάκια.
Βράζουμε αναλόγως τα μήλα.
Από την ώρα που αρχίζει να βράζει αν τα μήλα είναι μαλακά ένα τέταρτο.
Εγώ τα έβρασα μισή ώρα στο 2 παλιά κουζίνα, διότι ήταν φρέσκα και πολύ σκληρά.
Έγιναν υπέροχα.
Μετα αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε 15 λεπτά και τα πιάνουμε με γάντια και πολύ προσοχή.
Σφίγγουμε πάλι τα καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα για 24 ώρες.
 
Αποστείρωση βαζών:
πλένουμε πολύ καλά τα βάζα και δεν τα σκουπίζουμε.
Σε ταψί που έχουμε στρώσει καθαρή πετσέτα κουζίνας τα βάζουμε μπρούμυτα και τα καπάκια δίπλα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμους για μισή ώρα.
 
Σερβίρονται με καρύδια, κανέλλα και μαύρες σταφίδες Αιγιάλειας!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ