ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΡΕΤΣΕΛΙ
Καλοκαίρι, η χρυσή εποχή για τα σύκα. Φτιάξτε γλυκό ρετσέλι. Υπέροχο, μοναδικό!!
1 κιλό σύκα με την φλούδα τους, άσπρα ή μαύρα (εγώ έβαλα και τα δύο)
300 γραμμάρια ζάχαρη,
βασιλικό φρέσκο,
5 γαρύφαλλα,
ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο,
1 λεμόνι χυμό,
1 μεγάλο ποτήρι νερό.
Πλένω καλά τα σύκα, υπολογίζω να είναι γερά, κόβω λίγο το κοτσανάκι τους.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη το νερό και τον βασιλικό, σκεπάζω και αφήνω 3 ώρες στον ήλιο.
Μετά σε μέτρια φωτιά αρχίζω το δέσιμο. Εννοείται δεν ανακατεύουμε.
Βραζω για μισή ώρα αφήνω να κρυώσει. Πετάω τον βασιλικό, ρίχνω τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο και ξαναβάζω στην φωτιά, ώσπου να δέσει. Στίβω ένα λεμόνι.
Είναι σαν να τρως φρέσκο σύκο!!!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/retseli#sigProId702b939efb
https://temeni-agapimeni.gr/desserts/sweetspoon/retseli#sigProId702b939efb