ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΚΑΛΑΜΑΡΆΚΙΑ ΜΕ ΡΎΖΙ ΈΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΌ ΦΑΓΗΤΌ ΑΠΌ ΠΑΛΙΆ
Υλικά:
μισό κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα,
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο μούλτι η ψιλοκομμένο,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή φρέσκια ντομάτα,
μισό ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτήρι ρυζι Καρολίνα η κίτρινο,
αλάτι και πιπέρι,
5 γαρύφαλλα,
1 ξυλάκι κανέλλα,
1 ποτηράκι κρασί.
Τα πλένουμε πολύ καλά, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε κομματάκια.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καλαμαρακια στο λάδι σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
Μόλις βράσουν συμπληρώστε 2 ποτήρια ζεστό νερό και ρίξτε το ρύζι.
Είναι τέλειο!!! Το ίδιο φαγητό γίνεται και με κριθαράκι.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/fish/kalamarakiaryzi#sigProId51a97e9f84
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/fish/kalamarakiaryzi#sigProId51a97e9f84