ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Μακαρονακι κοφτό με χταπόδι
Βράζουμε το χταπόδι για 10 λεπτά με λίγο νερό,
ένα ποτηράκι του κρασιού,
λίγο κρασί (ένα σφηνάκι).
Το βγάζουμε, το κόβουμε κομματάκια, αφαιρούμε το στόμα στην μέση, τα μάτια, και αφαιρούμε και από την κοιλιά την μαύρη πέτσα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι (μισό ποτήρι νερού ή όσο θέλετε) να κάψει.
Βάζουμε ένα τριμμένο κρεμμύδι μέτριο, το γυρίζουμε να ασπρίσει,
ρίχνουμε το χταπόδι,
νερό ένα ποτήρι,
πελτέ μία κ.σ.ή ένα κουτάκι πουμαρώ,
δύο φύλλα δάφνης,
πιπέρι,
ένα ξύλο κανέλλα,
4 μπαχάρια.
Το αφήνουμε να βράσει σιγανά.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό ζεστό,
και μισό κιλό μακαρόνια κοφτά (μακαροτσίνια στα Τεμενιώτικα).
Εδώ τα μακαρόνια είναι φτιαγμένα σε εργαστήριο ζυμαρικών με δικά μου υλικά.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και μόλις πιεί το νερό του είναι έτοιμο.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/fish/xtapodi-makaronaki#sigProId6d261e37f6
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/fish/xtapodi-makaronaki#sigProId6d261e37f6