ΜΠΡΙΑΜ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
Μπριάμ. Η λέξη είναι Περσική και σημαίνει μαγειρευτό. Όμως αυτό το φαγητό περίπου το συναντάμε σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δηλαδή έβαζαν σε ταψί ότι κηπευτικα είχαν και τα έψηναν. Το λένε και τουρλού αλλά δεν είναι σωστό. Διότι το αυθεντικό τουρλού έχει και κρέας. Εγώ το λέω το φαγάκι του κηπουρού.
Υλικά:
μελιτζάνες κομμάτια,
πατάτες κομμάτια,
κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα και ξερά μικρά ολόκληρα,
σκόρδα,
χυμό από ντομάτα,
πιπεριές όλα τα χρώματα,
κολοκυθάκια κομμάτια,
καρότα λεπτές φέτες,
ντομάτες κομμάτια,
τοματίνια,
λάδι,
νερό όχι καθόλου.
Εγώ τα πέρασα πρώτα λίγο από το λάδι, δηλαδή τα τσιγάρισα ελαφρά.
Μετά τα βάζεις σε ένα ταψί βαθύ με καπάκι.
Έτσι το φτιάχνουν στην Τέμενη.
Μπορείτε να τα βάλετε έτσι όπως είναι ωμά για πιο ελαφρύ φαγητό.
Ή αν το θέλετε πιο βαρύ μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και ένα-δύο λουκάνικα.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/ladera/briam2#sigProId47f4be1305
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/ladera/briam2#sigProId47f4be1305