ΜΠΙΖΑ (ΑΡΑΚΑΣ) ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Ανοιξιάτικο φαγητό όταν ο αρακάς είναι φρέσκος αλλά και χειμωνιάτικος εάν τον χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο.

Μισό κιλό αρακά κατεψυγμένο,

μερικές αγκινάρες, 

καρότα κομμάτια, 

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 

ένα κρεμμύδι ξερό τριμμένο, 

άνηθο ένα ματσάκι, 

ντομάτα τριμμένη ή πελτέ, 

αλάτι και πιπέρι. 

Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα, εγώ ρίχνω μισό ποτήρι του νερού, εσείς όσο θέλετε.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Μετά ρίχνουμε τον αρακά χωρίς να τον ξεπαγώσουμε, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα καρότα και ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Αφήνουμε να μισοβράσουν και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι  τις αγκινάρες. Όταν πιεί το νερό του και μείνει με το λάδι, είναι έτοιμο. 

Όλα αυτά τα υλικά τα καλλιεργούμε στο περιβόλι μας: μπίζα, καρότα, μάραθο, πελτέ, λάδι, κρεμμυδάκι. Ίσως σας φανεί ότι κομπάζω αλλά δεν είναι έτσι, απλά χαίρομαι μερικές φορές πάρα πολύ όταν καλιεργω το φαγητό μας.

Εάν καλλιεργείτε και εσείς τότε θα ξέρετε ότι ο αρακάς απλά καθαρίζεται και μπαίνει κατ΄ευθείαν στην κατάψυξη. Παλιά στην Τέμενη καλλιεργούσαν πολλοί μπίζα και ήταν από τις κύριες πηγές διατροφής των κατοίκων.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καθημερινές συνταγές θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook Τέμενη-Αγαπημένη

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ