ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ

ΣΠΑΝΑΚΌΡΥΖΟ ΜΕ ΆΓΡΙΑ ΧΌΡΤΑ!!! ΕΜΠΕΙΡΊΑ!!!!!!!

Υλικά:
άγρια χόρτα από αυτά που φτιάχνουν πίτες.
Δηλαδή:
λίγα λάπαθα,
λίγες καυκαλήθρες,
λίγο μάραθο,
παπαρούνες,
λαγομαμάκια,
αγριόπρασα,
σκοινόπρασα κ.α.
 
Ρύζι Καρολίνα 1 ποτήρι,
νερό 2, 3 ποτήρια,
αλάτι και πιπέρι,
μισό ποτήρι λάδι,
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ,
2 λεμόνια.
 
Σε κατσαρόλα ριχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα αγριόπρασα και τα σχοινόπρασα ψιλοκομμένα.
Τα γυρίζουμε λίγο να ασπρίσουν και ρίχνουμε τα χόρτα κομμένα κομμάτια 3-4 πόντους.
Τα γυροφερνουμε λίγο και αυτά με την κουτάλα και ριχνουμε μισό ποτήρι νερό και τον πελτέ.
Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
Μετά ρίχνουμε 2 με 3 ποτήρια ζεστό νερό και το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πιεί το νερό, στίβουμε δύο λεμόνια.
Είναι μοναδικό φαγητό, πολύ νόστιμο.
 
Σημαντικό να ξέρετε:
οι καυκαλήθρες, το μάραθο και τα λάπαθα πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες διότι πειράζουν το στομάχι και τα έντερα.
 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ