ΚΕΜΠΑΠ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
Κεμπάπ για σουβλάκια και όχι μόνο. Εύκολο, νόστιμο....
Μισό κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχάρι),
άνηθο μισό ματσάκι ψιλοκομμένο,
μαϊντανό ελάχιστο ψιλοκομμένο,
αλάτι και πιπέρι,
μπούκοβο μισό κ.γ.,
πάπρικα γλυκιά μισό κ.γ,
κύμινο ελάχιστο μια μύτη του κουταλιού του γλυκού,
δύο φρυγανιές μεγάλες βρεμενες και στιμένες,
λίγο λάδι,
κρεμμύδι ένα μέτριο τριμμένο,
μια σκελίδα σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά),
λίγη πάπρικα καυτερή αν σας αρέσουν
Πλάθουμε πολύ καλά, τα περνάμε στα καλαμάκια και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο στο grill (φωτογραφίες).
Φτιάχνουμε σουβλάκια.
Οι πίτες εδώ είναι ολικής άλεσης, τις έβαλα στην σχάρα να ζεσταθούν.
Εναλλακτικά λαδωνουμε ένα τηγάνι και περνάμε τις πίτες από τις δύο πλευρές.
Εδώ έβαλα το κεμπάπ, κρεμμύδι, ντομάτα, τζατζίκι και τύλιξα με χαρτί ψησίματος.
Επίσης σερβίρουμε τα κεμπάπ με πατάτες τηγανητές ή σε πιατέλα με άλλα μεζεδάκια, με ψητά λαχανικά ή ό,τι θέλουμε.
.


View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/mageirefta/kebabgiasouvlakia#sigProIde4f25f32ae
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/mageirefta/kebabgiasouvlakia#sigProIde4f25f32ae