ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κυριακάτικο τραπέζι. Απλά και αγαπημένα!
Αρνί μπούτι κομμένο για φούρνο.
Πατάτες κομμάτια κομμένα μέτρια.
Λεμόνια τρία,
σκόρδο,
ρίγανη,
πάπρικα γλυκιά,
αλάτι και πιπέρι.
Σε πιατάκι ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο τριμμένο.
Με το μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο ψαχνό και βάζουμε λίγο από το υλικό αυτό.
Ρίχνουμε λάδι (όχι βούτυρο γιατί θα βγάλει λίπος) λίγο,
και δύο ποτηράκια του κρασιού νερό.
Ψήνω στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για δύο ώρες τουλάχιστον.
Μόλις πάρει χρώμα το γυρίζω και μετά μόλις πάρει χρώμα και από την άλλη.
Το σκεπαζω με αλουμινόχαρτο ώσπου να γίνει, να μείνει με το λάδι του. 



Κοπιάστε!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/arnaki#sigProId5b340f7534
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/arnaki#sigProId5b340f7534