ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ

ΦΡΙΚΑΣΈ ΜΕ ΜΑΡΟΎΛΙΑ, κλασσική συνταγή
Υλικά:
1.200 χοιρινό κρέας κομμένο σε κομμάτια,
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 μαρούλια,
μισό ποτήρι του νερού λάδι ή λίγο λιγότερο,
αλάτι και πιπέρι,
1 ποτηράκι άσπρο κρασί,
νερό 1 ποτήρι.
 
Αυγολέμονο:
Εγώ έβαλα 3 αυγά, 3 λεμόνια, εσείς βάλτε όσα θέλετε.
 
Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει (όχι πολύ γιατί το χοιρινό βγάζει λίπος).
Βάζουμε λίγα κομμάτια (όχι πολλά μαζί), να τσιγαριστουν και να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές (φωτογραφία).
Όταν τελειώσουν όλα ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα τσιγαριζουμε λίγο να ασπρίσουν.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και τα βάζουμε στην φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
Μετά ρίχνουμε το νερό.
Αφήνουμε να μισοβράσουν.
Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει τα μαρούλια, τα έχουμε κόψει γύρω στους 4-5 πόντους και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό να ζεματιστούν.
Αυτό το κάνουμε για να φύγει η πολύ πικρίλα και να γίνουν πιο γλυκά.
Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
Όταν κοντεύει να βράσει το κρέας, ρίχνουμε
τα μαρούλια,
τα μυρωδικά,
αλάτι
και μπόλικο πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν.
Όταν είναι έτοιμα φτιάχνουμε το αυγολέμονο... 🥂🥂

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ