ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΡΑΔΙΚΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΌ ΜΕ ΡΑΔΊΚΙΑ ΆΓΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΈ. ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΌ
ΚΛΑΣΙΚΉ ΣΥΝΤΑΓΉ

Υλικά:
1200 κρέας χοιρινό κομμένο κομματάκια,
1 κιλό ραδίκια άγρια από το χτήμα μας,
λίγο μάραθο άγριο (Όχι πολύ γιατί πειράζει),
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο και πιο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι,
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί,
αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Σε τηγάνι ρίχνω το λαδάκι (επειδή είναι χοιρινό δεν χρειάζεται πολύ λάδι).
Αφήνω να ζεσταθεί και ρίχνω μερικά κομματάκια κρέας να σωταριστούν ώσπου να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
Τα ρίχνω στην κατσαρόλα μου.
Όχι πολλά μαζί, λίγα λίγα.
Μετά σωτάρω τα κρεμμύδια, τα ρίχνω και αυτά στην κατσαρόλα και τα σβήνω με κρασί.
Ρίχνω και λίγο νερό (πάντα χλιαρό) και αφήνω λίγο να βράσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα έχω νερό να βράζει, ρίχνω τα χόρτα 5 λεπτά, ίσα να ζεματιστούν.
Όταν μισοβρασει το κρέας ρίχνω τα χόρτα, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να βράσουν κανονικά μαζί.
Αν χρειαστεί κι άλλο νερό ρίχνω λίγο από τα χόρτα, που το έχω φυλάξει.
Μετά φτιάχνω το αυγολέμονο.
Εγώ βάζω 3 αυγά, 3 λεμόνια, 1 κ.γ. γεμάτο κορν φλαουρ.
Αφού το αυγοκόψω το βάζω πάλι στο μάτι μόνο 5 λεπτά.
Είναι υπέροχο φαγητό. Γίνεται και με μοσχαράκι (φωτογραφία).
Καλή σας όρεξη 

View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/frikase-xorta#sigProIdedeac85e37
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/frikase-xorta#sigProIdedeac85e37